Vopsea de par naturala- Henna de Egipt

De ceva vreme m-am suparat pe vopselurile chimice si m-am reorientat la ceva natural pentru parul meu si, zic eu, sanatos in egala masura.

E vorba de mirositoarea iarba Henna de Egipt, pe care o foloseam cu multa indemanare in timpul facultatii si care dadea de fiecare data rezultate minunate. Ce-i drept, atunci era mai usor de aplicat, tinand cont ca parul meu era mult mai scurt decat acum, adica avea cam 5-7 cm. Eram un fel de tunsulici-ciufulici.

Acuma, deh, mamica si nevasta, mi-am lasat si eu pletele curgatoare ca-n poveste si m-am pricopsit, pe ici-colo si cu niscaiva semne de intelepciune capilara, care nu prea dau bine asa la un ochi aruncat in oglinda.

Se impunea musai colorarea lor si, in acelasi timp, revitalizarea grabnica a intregului par, trecut si el dupa sarcina prin diverse transformari si devitaminizari.

Asa ca m-am hotarat sa-l pictez cu ceva mai natural, chiar daca asta insemna sa ma chinui niste ore bune cu iarba in cap, mirosind toata a fan, sub atenta supraveghere a fiica-mii , careia nu-i scapa niciun gest, nicio miscare, nici pupicii dati lui taica-su, ca imediat se prezinta sa vada ea ce si cum. Ehee..despre pupici si gelozii de pitici intr-o postare ce va veni.

Revenind. Mi-am procurat de pe acest site minunata iarba coloratoare si m-am apucat de treaba.
Costul unei pungute este destul de mic, ceea ce m-a bucurat(fie vorba intre noi, celelalte te cam seaca de niste bani, cam din doua in doua luni).

Parul meu este negru de la natura, mediu ca lungime, trece putin peste umeri, asa ca mi-a ajuns un singur pachetel de Henna pe care l-am amestecat cu ceai negru fierbinte si cu 2 linguri de otet balsamic. Am lasat ciorba de iarba cam jumatate de ora sa se aseze si apoi m-am inchis in baie ca sa mi-o pun pe par.

Bineinteles ca pitica era si ea mot in usa, setata pe repeat, intrebandu-ma la fiecare miscare, fara nicio urma de plictiseala :”Da’ ce faci tu acolo, mami? De ce iti pui iarba in cap?” Asta de vreo 10 ori asa, ca sa se asigure ea ca ma zapaceste bine si ca nu dau gres cu raspunsul.

M-am chinuit, ce-i drept, cam 15 -20 de minute, cu toata zona baricadata cu ziare, ca sa nu patez si am reusit sa o aplic chiar uniform, ajutata doar de manusi. In mod normal, ar trebui sa stai cu tot maclavaisul in cap cam 3-4 ore macar, dar eu n-am rezistat decat 2 ore, pentru ca probabil am facut-o un pic cam moale si a inceput sa mi se prelinga pe fata.

Cam asta a fost experienta mea cu henna. Desi te cam face cu rabdarea, eu sunt decisa sa o tot folosesc de acum incolo.Lasand la o parte inconvenientele, rezultatul a fost super! Parul a capatat o nuanta castanie, firele de intelepciune au devenit aurii, incat pitica mea, cand i le-am aratat, a declarat extrem de fascinata:” Mami are fire de aur in par…vreau si eu par de aur ca tine, mami!” in conditiile in care ea este blondina, deci aurie deja…

Voi ce fel de vopseluri folositi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.