Varicela loading

Tare smecher e virusul asta varicelo-zosterian, cel aducator de varicela(varsat de vant).
Zic asta pentru ca isi face cuib cam doua saptamani si, cand incepi sa speri ca poate te-a ocolit si de data asta, te izbeste ca un tsunami, dand cu tine de toti peretii.

Povestea prea-minunatei varicele incepe acu vreo 3 saptamani, cand primim de la gradinita veste ca deja trei copii sunt acasa in carantina. Pfoai, pana acum am stat relaxati, virusul nu a aparut deloc in toata perioada gradinitei, eram cumva linistiti ca si cum noi am fi undeva intr-un colt de rai unde pitica este la adapost de orice virusache de-asta turbat.
Chiar si acum, desi stiam ca este contagios cu doua zile inainte de eruptie, deci copiii aia bonavi deja venisera in colectivitate nestiind ca aduc cu ei si vizitatorul nepoftit si nedorit, mi-am zis ca poate nu-l ia si ea. Cunosteam ca daca face boala acum cat e mica, trece mai usor peste, bubitele nu lasa semne, e mai ok asa, plus ca imunitatea naturala obtinuta astfel va tine toata viata. Si pe masura ce zilele se scurgeau, parca iminenta bolii parea tot mai indepartata.

Pana acu vreo saptamana, adica dupa vreo 14-16 zile de cand am aflat de flagel. Pitica a inceput sa fie tot mai indispusa, avea migrene , era miorlaita, ca nu pricepeam ce-i cu ea. Usoara rinoree, ca si cum ne-ar face vizita iar prietena noastra, viroza obisnuita, aia din fiecare an, cu muci, tuse &co.

Dupa doua zile, a inceput sa faca febra noaptea, iar dimineata au aparut primele bubite pe gat si pe burtica si au tot iesit inca vreo 2 zile si 2 nopti peste tot, pana si in cap si in palma. Nasoale zile !! Era plina mititica si nu suporta neam mixtura mentolata cu care trebuia sa-i dau.
Tratamentul pe care l-am primit a fost mai mult de ingrijire la exterior pentru in interior virusul trebuie lasat sa-si faca damblaua. Pentru febra, antitermicele obisnuite(panadol/nurofen, la noi n-a fost nevoie decat de panadol, febra nu a fost mai mare de 38.3), pentru bubitele de pe corp,mixtura mentolata/pudra mentolata, iar in zonele intime(daaa, apar bubite chiar si acolo ), violet de gentiana pentru ca mentolul nu este indicat(ideea e ca trebuie dezinfectat si acolo cu ceva si violetul e singurul permis), pentru bubitele din gura –Tantum verde. Ei i-au mai aparut si pe pleoape si chiar si globul pare putin iritat, acolo n-am pus nimic, le-am lasat sa se desfasoare. Si intr-una dintre zile i-am dat Claritine sirop, ca nu mai suporta mancarimea.

Acum suntem cam pe la mijlocul bolii, adica au inceput deja sa prinda crusta bubitele, unele sunt mai mari, altele doar niste punctulete, noaptea in somn s-a mai si scarpinat, pe alea mai jumulite i-am pus violet de gentiana in locul pudrei mentolate, care sa si dezinfecteze acolo.

Acum sa speram ca greul a trecut, ca nu vom mai avea parte de un nou val de bubite. Zice-se ca virusache asta smecher poate sa se mai infurie o data si sa te loveasca din nou cu o a doua eruptie, la cateva zile dupa ce prima tura incepe sa se vindece.

Frate-su’ probabil ca va face si el, nu i-am tinut separati, ca nu aveam cum, stau ca miejii de nuca toata ziua la joaca.
Om vedeam ce-om face noi, astia mai mari, daca tovarasu virusache ne vrea si pe noi. Poate nu!

Nu de alta, dar dupa patru ture de varicela in casa, doi copii si doi adulti, cred ca iau avionul si zbor putin pana in tarile calde, sa fac o plaja, sa-mi scot laitmotivul varicelos din cap. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.