Amorul dantuie si feste joaca

Fuseram la teatru. Fara kinderime, just the 2 of us. De fapt, am fost invitata, ca asa se cade 😀 .

Mamicile mai trebuie si ele scoase la Union, sa se mai intoarca si catre sinele lor, ca, deh, jobul asta, pe langa frumusetea lui, ajunge sa te epuizeze la un moment dat. Si ai nevoie sa te mai scuturi din cand in cand de cutumele gospodaresti, pampersi, spinari intepenite, ochi bulbucati dupa nopti nedormite, nogocieri interminabile intre copchila de 5 ani aflata in plina expansiune a personalitatii si bebelacul-argint viu (zis si “liniuta” 😀 -despre asta, in alta postare, va promit!) aflat in plin proces de explorare a casei si a sora-sii…in fine…

Zis si facut. Toate bune si frumoase. Intentia-dumnezeiasca, tovarasia-pe masura, piesa-exceptionala.
Stiam ca stagiunea de anul acesta se va deschide cu o colaborare Bucuresti-Chisinau, dar nu cunosteam niciun nume din lista actorilor ce urmau sa interpreteze . Ne bazam pe instinct si ne doream sa fim in continuare deschisi si catre distributii noi fata de gama de actori consacrati pe care ii apreciam.
front_Amorul dantuie si feste joaca afis_2
A fost euforie totala. Daca acasa mi-am lasat comedia proprie, la TNB am continuat-o in aceeasi gama, tot cu o comedie, desi e putin spus. A fost o complexitate de piesa. Un spectacol. O nunta. O adevarata desfatare a simturilor…ochii au vazut, urechile au auzit, inima s-a bucurat. Catharsis total.

Stiam ca moldovenii sunt niste oameni speciali, vioi, entuziasti, optimisti, veseli, extrem de talentati, cu un umor exceptional care vine din inima lor deschisa si curata, vorbitori ai unei limbi care si-a pastrat frumusetea si originalitatea de atata vreme.

Un deliciu verbal. O prezenta captivanta din prima pana in ultima secunda de spectacol. Oricum, oamenii astia sunt savurosi prin ei insisi. Daca lasi un moldovean sa vorbeasca, esti marcat pe vecie de caldura, voiosia si umorul cu care iti povesteste. E ca si cum te-ai intalni cu un personaj din povestile si povestirile lui Creanga. Iti spala tot noroiul din minte si, mai ales, din inima. Oameni terapeutici. Oameni care iubesc viata si care se bucura de ea.

Stiam asta. Am avut fericirea sa cunosc persoane din Chisinau acum ceva ani cand am calatorit acolo in interes de serviciu. M-am intors marcata de ospitalitatea si caldura lor. Si de limbajul lor savuros. Si m-am bucurat sa-i pot auzi din nou, de data asta la Bucuresti, intr-o colaborare culturala deosebita.

Recomand cu caldura aceasta piesa si ma inclin in fata maretiei actoricesti si a umorului moldovenesc inepuizabil.

Programul TNB il gasiti aici . Iar informatii despre colaborarea Bucuresti-Chisinau aici .

sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.