Febra 40, autor necunoscut(1)

Se da urmatoarea stare de fapt: copil cu frisoane de-i clantane dintii-n gura ,febra 40 in cateva reprize, care abia scade pana la 38 de grade dupa 2 ore de facut si de dat tot ce se poate, ioc pofta de mancare.Febra-si-Frisoane-120x120

Gaseste cauza, mamica draga, fir-ar sa fie de socoteala! Scormoneste in mintea si-n sufletu-ti de mama si fa ceva! Nu mai merge cu Pisicile aristocrate, iar ibuprofenul nu mai are niciun efect.

Ce poti sa-i dai, numai sa scada!? Ca acuma parca nu-ti mai arde de sustinut teoria febrei minunate care parjoleste de vii virusii ce-si fac de cap prin corpul micutei tale! Ia-ti instinctele la scuturat, ca ele te salveaza mereu. Da, poate in situatii de-alea light, nu si cand se ingroasa gluma si urla bietul trupsor de fierbinteala, de ti se rupe inima si ti se tavaleste pe jos de durere.

Cam asa arata tabloul nostru de familie acum cateva zile, mai exact in weekend, cand ne-am trezit tam nesam ca pitica e deodata scuturata puternic de frisoane si termometrul urca rapid la 40 de grade. E prima data cand vad cifrele astea in termometru. Si cum toate minunatiile de genul asta se petrec noaptea, cand ti se restrange lista posibilitatilor de a face ceva repede copilului, nu prea ai incotro si te ajuti si il ajuti cu ce ai prin casa, nu lucru putin, toata mamicitia de pe pamant are, este vorba de o mini-farmacie cu de toate.

Nasol e ca, desi cu toata schema respectata si otravurile antitermice administrate corespunzator, febra nu scade neam. Incapatanata, frate!!! Apuca-te si convinge-o frumusel ca trebuie facute impachetari. Nu i-am mai facut niciodata, asa ca socata si putin stangace eram si eu,ca la orice chestie care trebuie facuta prima data. Copila, capoasa, nu vrea si nu vrea, urla ca din gura de sarpe. Febra, si asta capoasa, nu scade deloc sub 39.7.

Pfoa!!! pe toti sfintii!!! Nu prea e momentul de argumentat, ci trebuie executat repede. Intr-un final, dupa lupte de cateva zeci de minute cu caposenia, cu monstrii clocotitori din bietul corpsor si cu rabdarile mele care mai aveau putin si bubuiau mai rau ca artificiile de revelion, reusim (l-am bagat si pe tati in schema) sa stabilizam febra la un 38 de grade.

Copilul adoarme pentru ca dupa 2 ore s-o luam de la capat.
Iar frisoane de zici ca sta cocotata pe un ghetar, iar urca febra cu sprinteneala pan-n 40, iar, si iar ,si iar….

-va urma-

sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.