Femeia la 30 de ani sau mamica din generatia noastra

Acum 6 ani, scriam articolul asta . Eram inca sub semnul varstei de 20 si ceva de ani, nu ajunsesem inca la clipa in care copilul din mine, daca nu apucase sa se maturizeze, urma sa o faca in curand.

Pentru mine, momentul 30 de ani a coincis si cu momentul mami.

A fost ca o incununare si o continuare a feminitatii mele printr-o fetita gingasa, vesela, extrem de expresiva si tare frumusica, exact cum mi-am dorit, de parca cromozomii au stat la sfat si au creat, cu finete, fiinta delicata, conform dorintelor noastre.

Instinctual, mi-am dat seama ca varsta de 30 de ani devine momentul zero, cand totul in mine renaste odata cu bebe, cand toata filozofia de viata si toate teoriile despre cate-n luna si in stele dispar, fiind inlocuite de o realitate mica si draga, care iti domina toate instinctele, incat la prima nota de tipat, simti cum iti cresc aripi care te aduc glont deasupra patutului.

Am simtit ca toata lumea mea incepe si se termina cu primul gangurit, cu primul zambet, cu primul “mama” si intaiul “tata”.

Ciudata si frumoasa senzatie totodata. Sentiment total de daruire.

Terapie completa anti-stres si minunata revelatie asupra lucrurilor si clipelor importante in viata. Si apoi asupra prioritatilor.

Si asupra farmecului pe care il au serile in trei: mai intai mami, tati si o gangurice in devenire constanta, pana de curand, cand serile se compun din aceiasi mami si tati, dar o Marie  care la 3 anisori stie sa imbratiseze, sa mangaie, sa-ti spuna cu o mina serioasa: “Nu-ti face tu griji, mami! Ca eu stiu ce trebuie!” ca si cum ar fi sorbit in perioada asta toata seva intelepciunii din jurul ei.

Asadar, cei 30 de ani ai mei, varsta care altadata inspira romane si impingea femeile la bovarisme, pentru mine, ca si pentru multe din generatia mea inseamna descoperirea frumusetii familiei si a farmecului propriei maternitati.

Inseamna o responsabilitate dorita, sacrificii multe, dar si o noua lume plina de culoare, de senzatii, de o dragoste infinita , greu de cantarit si imposibil de cumparat.

Sunt anii care mi-au adus desavarsirea mea ca femeie si implinirea mea ca mamica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.