Azi mi s-a facut pofta de salata. Mai bine zis de o combinatie de legume si frunzeturi, plus ce-ti mai face cu ochiul de prin frigider.
Asa ca l-am luat pe mandrul avocado bine copt, lasat langa niste banane de cateva zile ca sa se faca numai bun de molfait si l-am cuplat cu niste fire de rucola proaspete si timide.
Pentru o salata clasica de rucola cu avocado, ar fi fost suficient.
Insa am vrut ceva mai complex. Si m-am jucat putin cu ce mi-a mai picat in mana, curioasa ce gust vor avea toate la final.
Am mai adaugat:
-rosii cherry (vreo 4-5, taiate feliute);
-cateva fasii de piept de pui facut la grill;
-7-8 cubulete de cartofi noi prajiti(sunt deliciosi);
-2 fire de patrunjel;
-2 stropi ulei de masline(nu prea mult, pentru ca avem avocado destul de cremos si gras)
-otet balsamic(merge si de vin), dupa gust(eu am pus ceva, pentru ca mi-e pofta intruna de acru)
-sare
A iesit ceva grozav la gust si, cu siguranta, sanatos.
Din reteta asta preparata pe loc, puteti scoate carnea si cartofii si ramane o salata de verzaturi numai buna pentru cina sau, de ce nu, pentru un mic dejun.
Combinatia mea de astazi a fost gandita pentru un pranz.
Si pentru ca pofticioasa de mine a dat gata tot in doi timpi si trei miscari, n-am mai apucat sa fac nicio poza delicioasei salate.
Va invit, cu drag, s-o incercati si voi.