Va amintesc de copilarie, nu-i asa?
Eu ca o mamica gospodina ce ma aflu,incerc sa mai diversific micul dejun al piticii cu variatiuni pe tema laptelui.
Ea, o tipicara de rang mare, nu mananca lapte decat simplu. Asa ca m-am gandit eu sa recurg la alte tertipuri ca s-o ademenesc si vizual. Si in tura rapida de cumparaturi din weekend, am aruncat in cos si o punga cu melcisori, doar-doar pitica s-o incumeta si s-o lasa incantata de forma lor ca sa-i molfaie.
Ce credeti? A luat punga, a studiat-o, mi-a cerut un melcisor crud, a vazut ea ca e tare si nu-l poate rontai, apoi mi-a cerut ajutorul. I-am explicat ca va fi un deliciu inmuiat in lapte, dar ea, parca nici nu ma auzea, s-a prins ca trebuie pus in ceva lichid si a dat fuga la chiuveta, l-a pus sub jet, si apoi l-a rontait ca pe cea mai buna portie de mancare ingurgitata vreodata.
Eu, fericita, am sperat ca gata, am pacalit-o si va manca dimineata melcisori cu lapte, mai ales ca aveam in cap sa fac o combinatie delicioasa. Bineinteles, ca s-a strambat, nici macar nu a vrut sa guste , asa ca pana la urma am lins noi farfuriile, adica eu cu tati. Pentru ca era de-a dreptul un rasfat al papilelor gustative.
Reteta e urmatoarea:
-un sfert de punga de melcisori(merge orice fel de pasta fainoasa)
-jumatate/trei sferturi de litru de lapte
-stafide(cam 3-4 linguri)
-coaja de portocala rasa(sau de lamaie)
-zahar brun
Bineinteles, cantitatile le puteti ajusta in functie de preferinte.
Fierbem laptele cu zaharul. Cand a dat in fiert, punem melcisorii, stafidele si urmarim sa se inmoaie pastele, iar la final adaugam coaja de portocala rasa si mai lasam 5 minute pe foc.
Este un mic dejun super parfumat si foarte gustos.
Pofta buna!