Ibuprofenul si Pisicile aristocrate

Luna asta s-a lasat cu imunizare la greu. Vreo trei ture.
Pe sablonul : racim/ ne imunizam *3 !!

Streptococi/virusi + fi-mea = Love.
Da’ patimasa love, nu gluma. Cu nebunii nocturne, nu alta, fierbinteala pana la 39 de grade in termometru si ochi bulbucati.

Cam un astfel de spectacol s-a desfasurat in fata ochilor mei azi-noapte, ca sa nu mai mentionez nauceala si bolboroseala instinctuala si sentimentala din bietul suflet de mama conectat prin fire nevazute la fiecare geamat si la fiecare suflu accelerat ale copilului.
cartea-pisicile-aristocrate-eg9786065194298
Paracetamolul pe care i l-am dat initial n-a miscat niciun grad in masuratoarea piuitoare, deci nici in corpul copilului care parca devenea tot mai fierbinte.
Nici tamponarile pe frunte n-au avut efect, ca mai mult de atat mandra nu suporta(adica nu reusesc sa o impaturesc cumva, asa cum se recomanda). Deci greu. Nu aveam la indemana prea multe tool-uri, sa pot gasi solutia salvatoare.

Si m-am invartit in jurul ei vreo ora jumate, ba mangaind, ba tamponand, ba frictionand cat puteam, cate o bucatica de trup mic… Pana am pus mana pe salvatorul ibuprofen, pe care in mod normal ar fi trebuit sa i-l dau la 4 ore dupa paracetamol. Si pentru ca psiholoaga-pediatra-omniscienta mama din mine voia sa stimuleze endorfinele si implicit starea de bine a copilului, am luat cartea de povesti si m-am apucat de lectura.

Moment poetic. Citit pe roluri, cu intonatie, cand glas subtire, cand glas ingrosat, adevarat recital actoricesc in care ma desfasuram cu un entuziasm naucitor. La ora 2 dimineata.

‘Pisicile aristocrate’ pareau ca sunt paliativul nostru. Povestea preferata a piticii ii curata incet-incet mintea de ganduri si trupul de frisoane. Inducea starea de bine, de placere, Maria incepuse sa zambeasca pe masura ce-si redescoperea prietenii din istorioara si parea ca a uitat de virusii/streptococii care o chinuisera mai devreme.

Asa ca , brat la brat cu ibuprofenul, Pisicile aristocrate au facut treaba buna.
Toate prin glasul de mama. Si cu suflet de mama.

sursa foto

One thought on “Ibuprofenul si Pisicile aristocrate

  1. Pingback: Febra 40, autor necunoscut | Happymami

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.