Imunizare in sezonul rece

Daaa, stiu, am inceput sa ne distram cu mucisori, tuse, stranut si febra.

Pitica mea merge la gradi, prin urmare monstruletii virusache se tin scai acolo unde exista o colectivitate. Si desi e binevenita iesirea din globul de cristal si intrarea in jungla microbilor, micutii nostri trebuie ajutati, daca sistemul lor imunitar e mai lenes.

Prin urmare, m-am apucat de construit cetati de rezistenta pentru ea, folosind imunostimulatoare cat mai naturale.

In primul rand, catina. Are un continut foarte bogat in vitamina C si este cel mai la indemana mini-fruct pe care ni-l putem procura de pe meleagurile noastre. Se gaseste la piata, toamna.

Eu o las la macerat in miere 2-3 saptamani si apoi o mixez la blender pana se obtine o pasta omogena, pe care apoi o tin la frigider. Se iau cate 1-2 lingurite pe zi, dar cum pitica mea nu este prea incantata de gustul dulce-acrisor, prefer sa i-o amestec in laptele de dimineata.

In al doilea rand, Baraka – 100 mg(varianta pentru copii).

Eu i-am dat de 2 ori pana acum, in ani diferiti(adica anul trecut, cand mi-a fost recomandata prima data si anul aceasta cand am inceput sa ne distram iar cu raceala). De fiecare data a avut efect, in sensul ca am facut o forma mai usoara de viroza, fara sa ajungem la febra mare si antibiotic.

I-am dat cate 2 bobite pe zi, una dimineata, una seara, timp de 20 de zile.

Tusea am linistit-o, la recomandarea unei prietene, cu un sirop nou aparut anul acesta de la Dacia Plant. Mie mi-a placut in mod deosebit pentru ca nu contine zahar, ci fructoza.

Voi ce produse de imunizare folositi pentru micutii vostri?

sursa foto

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.