Alba ca Zapada si ai nostri ‘pitici’

Fi-mea are o noua pasiune: desenul cu Alba ca Zapada si cei sapte pitici.  De fiecare data cand vine de la gradi, isi deschide calculatorul si zoreste pe youtube sa-i dea play. Deja e ritualica treaba.

Pe langa faptul ca a invatat toate replicile si toate cantecele Albei si ale piticilor, o vad ca se uita pierduta la personajul feminin. Eu, trecuta de momentul desene animate, ca, na, imi asum numai preocupari cu grad maxim de responsabilitate, zic, sa imi trag putin sufletul si sa revad si eu povestea.

Ei, dragii mosului, sa vedeti voi cum am stat cu ochii tinta la filmulet, captivata pe deplin de vocea suava a Albei si fascinata pana la lacrimi de felul in care ea punea problema cu toate vietatile padurii si cu piticii, de felul cum se pricepea sa se adreseze fiecaruia in functie de personalitatea lui, de cum stia sa-i disciplineze pe pitici, sa organizeze intreaga casa si pe lighioane sa le puna la treaba si fiecare sa se simta important pentru ca o ajuta pe ea.

Atunci mi-am zis: Uite la fatuca asta cum stie ea sa transmita niste invataminte astora de-o schioapa, numai minte de-ar avea mandrele mici ca sa priceapa ele cum sta treaba.

Adevarat manager este ea, toata lumea deretica de placere, le sopteste suav ce au de facut, le canta, ii dojeneste bland si emana cu toata fiinta ei lumina, veselie, armonie, curaj, pozitivism.

Asa ca mi-am zis in gand: daca te apuca vreun gargaun cum ca ai vrea sa te duci pe la niste sedinte de dezvoltare personala, chestii de-astea, cred ca ar trebui sa cauti niste serii de desene animate, printre care si asta si te rezolvi imediat, iti trece de scotocit in tine cu surubelnita altora dupa eul tau interior si dupa probleme inchipuite.

Este de necrezut cat de terapeutice sunt povestile. Si in special asta.

Enjoy!

http://www.youtube.com/watch?v=cXWbxoVqSog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.